BFFL brAbAnt
OVER BFFL brAbAnt

OVER BFFL brAbAnt

BFFL brAbAnt , dat is de naam van onze waterbuffelboerderij!

Aangenaam! Wij zijn Jan en Lian van den Hurk


… en sinds begin 2021 omgeschakeld naar waterbuffels. Op onze waterbuffelboerderij zijn buffels van alle leeftijden te vinden; van pas geboren tot melkgevend. Ook de stiertjes die geboren worden blijven op ons bedrijf.

Nadat wij al enkele jaren bezig waren om te onderzoeken hoe wij de toekomst zagen voor ons melkveebedrijf én het omschakelen van koeien naar waterbuffels elke keer weer terug kwam, hebben wij in januari 2021 besloten om daadwerkelijk de stap te zetten!

Daar hoort uiteraard een nieuwe naam bij: als echte Brabanders, woonachtig in het AA-dal met achter ons bedrijf rivier de AA was de naam BFFL brAbAnt snel geboren. In ons logo komen de golven van de AA, de natuur en de typerende kop van de waterbuffel samen tot een geheel.

In februari 2021 zijn de eerste waterbuffels gearriveerd. Daarna volgden nog drachtige waterbuffels uit Italië. In mei 2021 heeft onze eerste buffel een kalfje gekregen en is de melkproductie gestart. Tot oktober zijn daar nog ruim 60 kalfjes bijgekomen.

De melk wordt verwerkt tot veel heerlijke en gezonde producten. De bekendste is mozzarella. Maar probeer onze vla, yoghurt en buffelfeta ook eens! Er zitten geen onnodige toevoegingen in. Dat proef je en is bovenal gezond!  IJsjes en kaas mogen uiteraard ook niet ontbreken.

Alles gemaakt met liefde en passie voor onze waterbuffels en de natuur. Met dezelfde liefde en passie heten wij jullie van harte welkom op onze boerderij en in onze buffelshop.

Jan & Lian van den Hurk

BFFL brAbAnt in de media:

d’n HaDeejer:
In het april nummer van de maandelijkse dorps glossy maakten dorpsgenoten kennis met onze buffels.

https://www.dnhadeejer.nl/HaDeejers/2021/BW_Hadeejer_april/22/index.htmlBrabants Dagblad:
Eind april 2021 hebben wij met een artikel in het Brabants Dagblad gestaan. Naar aanleiding daarvan is er ook een filmpje gemaakt op onze boerderij. Benieuwd? Via de link kun je het artikel lezen en het filmpje zien.

https://www.bd.nl/uden-veghel-e-o/nieuwe-waterbuffelboerderij-ze-lijken-op-koeien-gedragen-zich-als-varkens-en-zijn-nieuwsgierig-als-geiten~a1df2100/
De Boerderij:
Het landelijke vakblad De Boerderij besteedde in juli 2021 aandacht aan onze omschakeling.

https://www.boerderij.nl/van-melkvee-en-fosfaat-naar-buffels-en-plezier